Vad är det för fel på tonåringar?

Ibland så tappar jag hoppet om den yngre generationen!


Klä av dig så jag ser om bindan sitter bra.
Läste en notis om en man som lurat unga kvinnor att klä av sig i webcam genom att

utge sig för att vara ifrån Libresse.
Tydligen har detta fungerat. Han har vid några tillfällen lyckats få tonåringar att klä
av sig med den motiveringen.

Bild lånad av Resumé


WTF? HUR DÅ?
"Klä av dig så jag ser att bindan sitter bra. Det är ok att du inte har nån binda vi kan
använda det till produktutveckling... skulle nordens största blöjtillverkare ljuga?"

Personligen tycker jag nästan det roligaste i denna sorgliga berättelse att Libresse
ägare SCA gått ut med annonser och varnat 14-åringarna att inte göra detta.
De valde att göra detta i dagspress...
Bra att de har koll på sin målgrupp.


/Da fish


Kommentarer
Postat av: DD

Jag tycker att socialstyrelsen (eller vad dom heter nuförtiden) skriver stora varningsetiketter på webcam och datorer typ sånna som finns på cigpaketen:



"Varning - användade av denna produkt kan leda till nakenhet och moraliskt förfall"



Det borde lära dom!!!!



2010-05-26 @ 13:36:22
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Huskatt

VA?! Var det inte på riktigt? Kommer jag inte få gratis bindor för resten av livet?! faan

2010-05-26 @ 13:48:41
URL: http://huskatt.blogspot.com/
Postat av: Petra

Så det är så jag ska göra för att få se tjejer nakna...

2010-05-26 @ 14:42:01
URL: http://jotjena.blogspot.com
Postat av: Grannfrun

Ibl undrar jag om dom inte VILL bli lurade.

2010-05-26 @ 14:53:20
URL: http://payattentionbitch.blogg.se/
Postat av: Dabitch

Till skillnad från dig ringde jag både upp poliserna som har hand om fallet, och presschefen på Libresse och talade om detta ganska länge. MSN-pedofilen (jag kallar gärna en spade för en spade) har groomat de mycket unga flickorna, väldigt skickligt över en längre tid, på Libresse var de förskräckligt upprörda över hur trovärdigt han fick allt att verka vara. Det var inte riktigt så enkelt som "PING: ta av dig trosorna". Det säger mer om dig att du tror det gick till så.



Skrev om det här:;



http://adland.tv/content/libresse-sweden-warns-young-girls-were-not-asking-you-undress-msn

2010-05-26 @ 15:19:18
URL: http://adland.tv
Postat av: Fisken

DD:

Ha, ha, ha! Ibland så undrar man.

Huskatt:

Ledsen att tala om det för dig såhär. :-)

Petra:

Ha, ha! Nej du har nog bättre argument.

Grannfrun:

Ja just denna verkar FÖR enkel.

Adland/Da Bitch:

Oj! Ja i och med ditt yrke som reklamare så är det je en del av ditt yrke att prata med Presschefer. Speciellt vid tillfällen som dessa. Jag tror inte heller att det har gått till riktigt så enkelt som ping och jag har inga problem att kalla en pedo för pedofil.

Däremot så tänker jag lära mina ungar att företag inte genomför undersökningar genom att man skickar nakenbilder, att RFSL inte genomför sexenkäter genom att en man ringer upp och flåsar i luren

och att jorden är rund OAVSETT vad media påstår.



2010-05-26 @ 15:33:12
URL: http://dumbasfisken.blogg.se/
Postat av: Grannfrun

Får man lägga sig i? Hur upplägget än är så borde en normalt funtad 14 åring själv kunna avgöra om man verkligen vill ta av sig kläderna inför cam eller inte. Att det finns drägg å jävelskap där "ute" kan ju inte upplysas som en käftsmäll när dom fyllt 18.

2010-05-26 @ 15:42:37
URL: http://payattentionbitch.blogg.se/
Postat av: DD

Kanske är jag dum eller kanske är jag naiv, men jag tycker ändå att föräldrarna borde varna/upplysa sina 14 åringar om sånt här. Och alla 14 åringar verkar ju vara så streetsmart nuförtiden så Grannfrun har rätt, det borde dom fatta. Kanske är dom här killarna som groomar så jävla skickliga att dom smiter under all radar, men varför vill en 14 åring klä av sig naken i webcam överhuvudtaget? Spelar det någon roll om det är en killkompis, en tjejkompis, pojkvän i samma ålder eller en Libresserepresentant? Svaret på frågan om stripp i cam ska ju vara "NEJ" oavsett.



Aja, många frågor och inga svar.



Jag hittade iaf bild på KILLEN som hade alla Libresse på sig på en gång.... om ni e nyfikna... ;D



2010-05-26 @ 16:24:08
Postat av: Grannfrun

DD; Du är klok du.



Var är bilden? ;P

2010-05-26 @ 16:38:11
URL: http://payattentionbitch.blogg.se/
Postat av: burgschki

Tycker tonen i inlägget och tonfallet bland många kommentarer här är gansa obehagligt.



Hej skuldläggning av flickorna. Som vanligt. Fyfan!



Tack adland/da bitch för att du upplyste folk här om hur det gått till.

2010-05-26 @ 18:49:40
URL: http://ingensagan.blogspot.com
Postat av: burg



"Postat av: Grannfrun



Ibl undrar jag om dom inte VILL bli lurade."



Grannfrun: Hur vore det om du tänkte ett varv till istället?

2010-05-26 @ 18:54:53
URL: http://ingensagan.blogspot.com
Postat av: Blajkel

ååh vilka dumma barn som litar på vuxna ååh!

2010-05-26 @ 20:01:14
URL: http://blajkel.blogspot.com/
Postat av: Dabitch

"...och att jorden är rund oavsett vad media påstår"



Det är skitbra Fisken, fortsätt med det, så vi har några vakna ungar i framtiden också. Ställa frågor är bra, och helrätt. Som din fråga "WTF HUR DÅ?" i inlägget, vilket är nästan ordagrant vad jag sa till presschefen på Libresse. Hon kunde inte svara i detalj, fast hon vet ju hur det har gått till, tagit del av chatlogs etc (eftersom det är polisanmält och hon vill inte riskera undersökningen) men hon sa: "Det är MYCKET förslaget." Hon upprepade hur skickligt lurigt det var flera gånger. Hon poängeterade inte hur unga flickorna var, det gjorde istället polisen. Som jag förstod det kände Libresse att de måste gå ut med denna information - först till skolor, sedan press och slutligen reklam - av genuin oro för att andra flickor skulle drabbas av detta.



Ponera att det handlar om en tolvårig pojke, som lurats av sitt lösenord till CS kontot och gråter medan de som lurat av honom det mobbar honom (vilket de lägger upp på yputube). Självklart skall man inte vara så naiv att man ger ut sitt lösenord till vem som helst! Borde ju ALLA FATTA, bah. Men den historien reagerade flashback på med en 88-sidig tråd där mobbarna jagades ned och det blev rama lynchmobbstämningen.... se:

https://www.flashback.org/t1202045



Varför reagerer folk så tvärtom när vi inte talar om ett 200 kronors konto i ett spel, utan om en ung kvinnas (eller barn om ni vill) förlust av sin fysiska integritet?



Som Blajkel säger så spydigt här ovanför är det just det" Åh, såna dumma barn som LITAR PÅ VUXNA". Ja gubevareossväl. Men jag ser överallt hur flickorna klandras och funderar på varför det är så.



---sidspår, trevligt att du håller rätt på vem jag är, men jag ringer inte runt till presschefer för att jag har varit reklamare, utan det är nog för att jag är en proto-bloggare av det gamla gardet som gärna hämtar mer information innan jag publicerar något. Det var just "hur kunde dom gå på det?" som jag undrade.

--- sidspår två - Dabitch är enbart ett ord, inte två tack.

2010-05-26 @ 21:32:34
URL: http://adland.tv
Postat av: Dabitch

ps - DD - menar ni den här killen som leker Wonderman med Libra-trosskydden ? :))



http://adland.tv/commercials/libra-invisibles-wonder-man-2010-30

2010-05-26 @ 21:36:48
URL: http://adland.tv
Postat av: DD

Dabitch - jepp...skitskoj bild. Finns i min blogg! ;D



Gillar din kommentar. Tyvärr tror jag inte att Fiskens blogg är ämnad för 88-sidiga trådar om allvarliga ämnen. Självklart är det så att tjejer och barn oftast förlöjligas och deras utsatthet tas inte på allvar varken i media eller i lagstiftningen eller ens i domstolarna. Jag tror dock inte att en annons i dagspressen från Libresse är rätt metod att hjälpa någon. Tror verkligen Libresse att 14åriga tjejer läser DN? Kanske är det deras föräldrar som läser? Mer insatser från föräldrarna är rätt spår tror jag. Trots att Blajkel ironiserar om barn som litar på vuxna. Varför litar inte dagens barn och unga på sina föräldrar och varför ställer inte föräldrarna upp förän det är för sent?



Nåja.... Killen med trosskydden är kul, men även han exponerad ...



2010-05-27 @ 08:36:17
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Fisken

OJ?!!



Först: ÄNTLIGEN har jag skrivit något som har fått folk att reagera! Tack för alla intressanta kommentarer!



Sen...



Burgschki:

Som vanligt så reagerar du stort och ögonblickligen! Dess bättre så har vi ju samma åsikt dock. OM tonen faller dig obehaglig så är det för att du tolkar det som något det inte var menat till. Jag skuldbelägger inte flickorna. Jag menar precis som Dabitch skriver att det är helt obegripligt att det har hänt?

Jag tycker det är helt sjukt att ingen berättat för dessa tjejer att detta förekommer och om någon annan än idioten till man som faktiskt lurade dem skall få skulden så är det väl Kissie, Missy och pissi eller vad fan de unga bloggvåp heter som förnedrar alla genom att föreställa sig själva och alla andra unga kvinnor till idioter och objekt. De visar ju också gång på gång att det är helt ok att göra vad som helst frömför en kamera i jakten på ett uns berömmelse.

Blajkel:

Både du och jag vet att det inte var det jag menade. Barn lyssnar såklart på vuxna, men båda jag och mina ungar har fått lärt sig att ALLA vuxna inte är bra förebilder.

Dabitch:

Förlåt. Det var klantigt att stava ditt nick fel.

Anledningen till att jag kommenterade din bakgrund är för att jag faktiskt följt din blogg sedan den tiden då jag arbetade i media. Jag tycker att du har publicerat mycket bra.

Därför reagerade jag också på att DU hittade detta inlägg på nolltid och jag ville se om du på något sätt var anlitad av SCA så jag googlade helt enkelt på ditt namn + SCA...

Du har helt rätt i att jag inte har gjort en bakgrundscheck utan jag plockade upp historien ifrån Resumé. Detta är ingen proffsblogg utan ett klotterplank för mina tankar.Jo jag tycker det är förjävligt när barn blir lurade och ja jag läser Flashback ibland.

Jag vill dock poängtera att jag INTE tycker att det är småtjejerna som bär skuld i detta. Det är fan bara tragiskt och jag trodde i min enfald att det framgick i mitt inlägg.

Det jag ville ha fram är ju hur fan är det möjligt att det händer? Grooming har ju varit på tapeten sedan de aktuella tjejerna var ofödda. Deras föräldrar/kamrater/lärare/morfar NÅN borde väl ha berättat att det förekommer?



Alla:

Anledningen till hela inlägget var dock det ironiska att SCA väljer att varna tonåringar i dagspressen vilket helt verkar ha missats.

Om dessa barn inte blivit varnade av vuxenvärlden tidigare så är det väl en minimal chans att en av deras föräldrar läser tidningen och kommer på att man bör varna om detta...eller?



2010-05-27 @ 10:59:40
URL: http://dumbasfisken.blogg.se/
Postat av: Finnpajsaren

Wow... storm! ;-)



När jag var mindre hängde min mamma med mig till skolan för att liksom få en inblick i mitt liv. Idag får man sätta sig med sina ungdomar vid datorn för att få en inblick i deras liv. Internet är så stort och konstigt. Där finns ju verkligen allt och lite mer än det vanliga livet bjuder på. Tror fasen unga tjejer blir förvirrade. Sjukt mycket är ju fejk och uppblåst. Hur ska de veta?! Ja man får ju hoppas att man lärt dem något (har två tonårstjejer hemma). Har de visat bindan på webcam... ja då blir jag jävligt förvånad.



Hur som... yadayada... jag har post att sortera.



2010-05-27 @ 11:28:56
URL: http://www.finnpajsaren.se
Postat av: burg

Min poäng är att det är förövarens beteende som ska granskas, inte flickornas. Att direkt ställa sig frågan hur offrena kan vara så lättlurade tyder ju på att man koncentrerar sig på flickornas beteende.



Sedan så ÅTERIGEN skyller du på tjejers beteende när du drar upp bloggtjejer som "dessa unga bloggvåp". Hur vore det att istället dra upp den allmänna sexualiseringen av samhälle i allmänhet och objektifieringen av kvinnokroppen i synnerhet? Axe-reklamerna? Killarna som hetsar tjejerna till att ta av sig kläderna. Papporna som inte uppfostrar sina döttrar bättre?



Näe Fisken, kom nu inte och försök påstå att vi tycker lika. Din kvinnosyn är så jävla unken ibland Fisken.



Och sedan hade de ju inte enbart använt sig av dagspressen utan det var ett av de medier de valde sig att använda sig av när det gällde att varna. Sedan kan man ju ifrågasätta sig varför du utgår ifrån att inga tonåringar läser dagspress.

2010-05-27 @ 14:17:35
Postat av: burg

vidare, själva inlägget har ju även rubriken: Vad är det för fel på tonåringar?

2010-05-27 @ 14:18:45
Postat av: Blajkel

Jag vet bara det jag ser dig skriva.

2010-05-27 @ 16:34:16
URL: http://blajkel.blogspot.com/
Postat av: burg

Jag tar tillbaka det om unken kvinnosyn, det var inte helt rättvist.

2010-05-27 @ 16:53:49
Postat av: Ciss

Jag tror, på fullt allvar, att den generation som är tonåring nu är seriöst fördummad.

2010-05-27 @ 18:15:07
URL: http://ciccilus.blogspot.com
Postat av: Fisken

Burgschki:

Ja min kvinnosyn kan förmodligen bli bättre. Till mitt försvar så kan jag väl avslöja nu att inte allt jag skriver speglar mina åsikter till 100%. Ibland så skriver jag saker för ett billigt skratt.

och

HERREGUD vad du tar i idag?

SJÄLVFALLET så är männen delansvariga i barnens uppfostran. När det gäller nämnda bloggare så skulle jag skämmas ögonen ur min om det var mina döttrar och jag hade uppfostrat dem.

När det gäller vart SCA har meddelat detta så tog jag mina uppgifter ifrån Resumé som hävdar att det är det enda (betalda) forumet som de gått ut i.

Uppgiften att få unga läser dagspress finns att ladda ner ex på Orvesto, TU eller denna: http://www.dagspress.se/images/stories/Mediefakta/1294066_lasvanekurvor-powerpoint_publ2009.pdf ifrån Göteborgs Universitet.

Det är ca hälften så vanligt att läsa tidningar om du är under 30 år som om du är 50 eller äldre.



Jag vet såklart att det var en tarvlig poäng på deras mediaval eftersom syftet var gott, men det jag menade är att om de nu blivit lurade på Internet så hade väl internet varit ett bra annonsforum?

2010-05-27 @ 19:57:35
URL: http://dumbasfisken.blogg.se/
Postat av: burg

är det jobbigt kan jag strunta i det i framtiden, men jag tog i för jag tyckte inlägget behövde lite motstånd, istället för en massa fniss ler asg.

2010-05-27 @ 20:29:11
Postat av: Dabitch

Tjo!



Ja jäsiken, här tog det fart. Så du googlade mig + SCA för att kolla om jag sprang deras ärenden? Eller? Hehe :) Nej, skojade bara, tack för komplimengen. Jag hittade detta blixtsnabbt när jag spanade runt på nyheten libresse + varning till unga för att se vad som pågick med denna nyhet som var lite tunt berättad i vår kära branchstidning Resumé. En liten notis, som du säger. Man hittar att det har gått ut på TT ganska snabbt - typ alla tidningar och radio har tagit upp det (hur fasen jag nu missat det);

http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Libresse+varning&ie=UTF-8&oe=UTF-8



Att de gått ut med informationen till skolsköterskor fick jag inte veta förrän jag pratade med Libresse, men den varningen kan man också lätt googla fram då en hel del skolor lagt ut dokumentent (i .doc form) på diverse skolsidor. Med andra ord har Libresse pratat med "rätt vuxna" i ungdomarnas omgivning, skolorna och päronen (för vi är helt överens om att det nog är föräldrar som läser dagstidningen snarare än tonåringarna).



Sen är vi rätt överens om att det finns en hel del unga bloggare som tyvärr drar skam över hela sin generation genom att visa sig vara mindre välutrustade bakom pannbenet och stolta över det. Men sådana typer finns i min generation också, och tjänar storkovan än idag på att kräkas idiotier dagarna i ända, så att hylla det mediokra och riktigt dåliga till skyarna är nog en svensk folksjukdom snarare än en generationsfråga.



-- tack för ursäkten ang. namn, godtagen med grace, tror inte att du menade nåt illa med det, vill bara kväsa sånt innan det blir en ful ovana.

2010-05-27 @ 20:37:05
URL: http://adland.tv
Postat av: Fisken

Burg:

Nej jag vill inte att du struntar i det. Jag tycker att kritik av det skrivna ordet är viktigt. Även när det är JAG som får smäll.

Det är bra att du tog upp den sida av denna artikel som jag helt ignorerade.

Ja det är jobbigt. Det skall det vara...så tack för att du orkar bry dig!



Dabitch:

Även du skall ha tack för att du livade upp debatten. Självfallet så googlade jag för att kolla om du var köpt. Det kunde ju ha blivit årets SCOOP ju!

Jag är full av beundran att du orkar gå till botten av dessa historier. Själv är jag för trött, för avtrubbad, för medelålders vit man i övre medelklassen för att göra det.

När det gäller idiotin i bloggosfären (f.ö Burgschkis hatord nr.1) så är givetvis Kissie och de andra unga tjejerna ett aber, men även jag och alla andra hö, hö-bloggar bidrar ju till den kollektiva fördumningen. Skillnaden är (hoppas jag) att jag är medveten om att jag gör det.

2010-05-27 @ 21:30:49
URL: http://dumbasfisken.blogg.se/
Postat av: http://adland.tv

Hahaha, årets scoop: random kommenterare på öppen blogg köpt. Det brukar ju tyvärr ofta vara fallen, en icke i detta. AD Dabitch (du vet att jag är en AD va?) springer bara sina egna ärenden tills nån ny blank pryl distraherar.. Ooooh shiny! ;)

2010-05-27 @ 22:25:44
URL: http://adland.tv
Postat av: Grannfrun

Man måste ju ha levt i en skyddad verkstad(skolundervisning i hemmet, inga vänner, ingen fritid,och utan uppkoppling till internet)om man missat allt som kan hända när man använder sig av internet. Men då spricker ju hela MSNteorin.

Den förhållandesvis korta men jääävligt märkliga proceduren att ställa sig upp framför en webcam, ta av sig alla kläder, placera en binda på flera olika sätt och sen snurra ett varv eller två, skulle ju få t.om en 44 åring som mig att rodna/undra /ångra. Jag snurrar fan inte ens ett halv varv när jag klär av mig näck första gången inför en ny pojkvän. Om man som 14 åring klarar av att koppla upp sig på internet,adda okända människor på MSN, då är jag övertygad om att man vet riskerna med internet. Och om föräldrarna inte upplyst om risker så gör skolan,vänner och media det. Dom där tjejerna ska ju för faan ut i trafiken om två år! Vad är det för fel att ställa krav på att ta eget ansvar för sin kropp, i sitt eget, förhoppningsvis trygga, flickrum? Att blocka eller bara "dra ur sladden"? Nej, make no mistake. Jag tycker också det är förjävligt vad som händer i den här sjuka attitydförändringen med H&M som säljer spetsbh och genomskinliga kläder till småbarn och unga flickor. Vikthysteri och status. Och för att inte nämna den sjunkande åldern på sexdebut. Men man måste själv i den mån man kan, göra kloka val och tyvärr anpassa sig till denna sjuka värld. Det går inte att hoppa in i en svart taxi ensam längre. Man kan inte gå igenom en park ensam klockan 2 på natten. Hur gammal man än är. Jag önskar att man kunde lifta med tre killar hem från krogen utan att bli våldtagen mördad skändad. Kan man ens lita på sin partner?

Nej nu ska jag ut och flasha tuttarna för grannen.

2010-05-28 @ 08:57:01
URL: http://payattentionbitch.blogg.se/
Postat av: burg

men Fisken, tänk om du hade helt rätt? vafan vet jag, tjejerna kanske var nötter hela bunten.



hade jag diskuterat med mig själv hade jag angripit min idealism och dessutom påpekat det faktum att det är en jävligt sjuk grej att visa hur ens binda sitter att just det absurda i situatioen borde varit en varningsklocka. dessutom skulle man kunna säga att jag gjorde en höna av en fjäder och att man inte alltid måste dra så stora växlar.



ytterligare något att ta upp är det personliga ansvaret och när man egentligen räknas som vuxen.



men men, verkar ju som om vi var överens om att jag hade rätt ändå dårå.

2010-05-28 @ 16:52:36
Postat av: Dabitch

Sedan när räknas tolvåringar som vuxna? Man får inte ens (direkt)rikta reklam till människor under 12 år för att man fortfarande räknas som barn.

2010-05-29 @ 19:32:30
URL: http://adland.tv
Postat av: diana

Jag känner mig aningen avvisad. Iiingen har kontaktat mig ju. Iiingen :/

2010-05-30 @ 15:04:29
URL: http://www.metrobloggen.se/diana

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0